Boneprox – én av tre finalister i eHealth Award 2019

19-05-15

Healthtech er en av de hotteste bransjene akkurat nå, og 35 selskaper har søkt om eHealth Award 2019. Tre finalister konkurrerer nå for første gang med innovasjoner rundt tidlig påvisning av benskjørhet, tidligere diabetesbehandling og behovs- og individualisert omsorg for kroniske sykdommer.

Det har vært utrolig morsomt å se så mange bidrag til eHealth Award. De tre finalistene har innovative løsninger som virkelig gjør en forskjell, og det kommer til å bli spennende å følge dem.

– Charlotta Gummeson, vd på Sahlgrenska Science Park och jurymedlem i eHealth Award.

Dette er det tredje året som HealthTech Nordic, Sahlgrenska Science Park, Vitalis og Cerner gjennomfører eHealth Award-initiativet. Målet er å gi oppmerksomhet til digitale innovasjoner innenfor helse som finns i Sverige i dag, da de kan bidra til mer effektive og trygge behandlingsprosesser samt mer engasjerte pasienter.

Tidligere og bedre omsorg
Felles for de tre finalistene er at de legger pasienten i fokus. Med hjelp av kunstig intelligens (AI) bidrar de til å løse omfattende globale problemer.

Benskjørhet påvirker 50 prosent av alle kvinner og 25 prosent av menn, men dette kan bli oppdaget og forhindret i tide med hjelp av et vanlig tannrøntgenbilde. Nesten halvparten av Sveriges befolkning har minst én kronisk sykdom. To av finalistens løsninger fokuserer på denne store gruppen av pasienter gjennom moderne teknologi.

Årets finalister::

– Boneprox

– Cross Technology Solutions

– EASY-Diabetes

Vinneren vil bli presentert under åpningsseremonien til Vitalis, den største eHelsekonferensen i Norden, i Göteborg 21. mai.

Les hele artikkelen på Cerner: Stort patientfokus hos finalisterna i eHealth Award

Les flere innlegg