Oppdaget sin benskjørhet hos tannlegen

Lena oppdaget sin benskjørhet hos tannlegen uten å vite at hun var syk. Dette er en av flere fantastiske pasienthistorier vi har fra våre tilknyttede klinikker. Vi gjennomførte et intervju for høre mer om hennes opplevelse.

Hvordan har svaret påvirket deg?

Jeg hadde ingen anelse om at mine verdier var så lave. Jeg hadde et håndleddsbrudd for noen år siden, men årsaken til frakturen ble aldri undersøkt. Gjennom å oppdage sykdommen har jeg nå muligheten til å fortsette min aktive livsstil.

Hvordan fant du ut at du kunne gjøre en bentetthetstest hos tannlegen din?

Da jeg var hos min tannhygienist spurte hun om jeg var interessert i at mitt vanlige tannrøntgenbilde skulle analysers for å se om jeg lå i risikosonen for benskjørhet.

Hvordan gikk du videre etter at du fikk svaret?

Jeg fikk en henvisning til lege for en DEXA måling fra tannlegen min. Deretter møtte jeg en lege og fikk medisinering med kalktabletter og får nå en tablett hver uke. Jeg går også på kontroller med jevne mellomrom.

Veldig bra! Hadde ikke min tannhygienist sagt noe kunne jeg ha hatt flere beinbrudd. Jeg er veldig glad for at dette ble oppdaget!

Før du gikk til tannlegen, var benskjørhet noe du var bekymret for / tenkt på?

Nei, ikke i det hele tatt.

Les flere innlegg