Tannlegeklinikken som jobber for en bedre folkehelse

På Team Gladan i Stenungsund finner du en av Sveriges mest innovative og helsefremmende tannlegeklinikker ledet av Magnus Fritzell. Her er begrepet «tannpleie» så mye mer enn bare tannsykdommer og karies.

Siden flere helsetilstander også påvirkes av den orale helsen (benskjørhet, diabetes, ledd problemer, visse hjerteproblemer mm.), så er den allmenne helsen også inkludert i klinikkens daglige arbeid. En utrolig viktig del av dette arbeidet ligger i forebyggende behandling med kontroll av blant annet tannstein, hygiene, bakterietesting og fluorbehandling.

De fleste går til tannlegen regelmessig, noe som gjør det så passende å inkludere forebyggende behandling, både når det gjelder munnhelse og folkehelse. Team Gladan, har i mange år vært aktiv med blant annet benskjørhetsanalyser basert på vanlige tannrøntgenbilder for å finne pasienter i risikosonen og dermed forhindre potensielle brudd. Med integrering av innovative systemer fra Boneprox, leverer Team Gladan på Sundtandvården også raske responstider med høy kvalitet når det kommer til slimhinneforandringer samt når det gjelder patologiske funn på CBCT og Panorama.

Som tannlege, ser jeg det som en mulighet til å utføre en ekstra tjeneste som ikke krever mye av vår tid, men som gir stor merverdi for våre pasienter. Vår filosofi er å hjelpe våre pasienter med hva vi kan for å holde de friske og med en god allmennhelse.

Les flere innlegg